Optužnica za poruke na Spomen-domu

Tužilaštvo u Vukovaru podiglo je optužnicu protiv Hrvata Davora R. koji je na Spomen-domu Ovčara ispisao uvredljive poruke.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.08.2008.

16:38

Default images

Davor R. iz Stivica u Brodsko-posavskoj županiji tereti se za povredu ugleda Republike Hrvatske iz člana 151. krivičnog zakona te zemlje, a vanraspravno veće Županijskog suda u Vukovaru produžilo je optuženom pritvor koji može trajati do pravosnažnosti presude, rekla je predsednica tog veća, sudija Nevenka Zeko.

U noći između nedelje i ponedeljka, Davor R. je crnim flomasterom ispisao poruke "Ovo je Srbija", "Srbija" i četiri ćirilična "s" na staklenim vratima i fasadi Spomen-doma Ovčara kod Vukovara.

Optuženi je u prisustvu advokata priznao da je to učinio, a svoj čin je iskazom potvrdio i pred istražnim sudijom Županijskog suda u Vukovaru Nikolom Besenskim.

Kod Davora R, koji je uhapšen u ponedeljak popodne, pronađeni su i predmeti koji su u vreme ispisivanja grafita nestali sa Spomen-doma - službena zastava Vukovarsko-sremske županije, kao i krst sa krunicama.

Mera 48-zadržavanja, a sada i pritvora, Davoru R. je izrečena zbog činjenice da u poslednjih devet godina nije imao prijavljeno boravište.

Optuženi je rekao istražnom sudiji da je poslednjih godina živeo na području Zagreba, gde je često menjao adrese, i to nije prijavljivao nadležnim organima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: