O bezbednosti u severnoj Mitrovici

Komesar UN policije na Kosovu Tor Iver Ter Frigard razgovarao s predstavnicima kosovske policije o najnovijim incidentima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.08.2008.

14:11

Default images

Komesar UN policije Tor Iver Ter Frigard zadovoljan je radom Kosovske policijske službe na severu Kosova, a ocenio je da je bezbednost na tom području dobra i pod kontrolom. On se danas sastao sa komandirom stanice policije u severnom delu Mitrovice Milijom Miloševićem koji je rekao da je na sastanku bilo reči o daljoj saradnju UNMIK-a i KPS-a.

"Tokom sastanka Ter Frigard je rekao da veruje da ćemo i u narednom periodu na severu Kosova očuvati red i mir", kazao je Milošević nakon sastanka.

On je najavio da će biti održan još jedan sastanak sa komesarom UN policije narednih dana u Gračanici.

Načelnik stanice policije na severu Mitrovice je naveo da su u nekoliko odvojenih incidenata u tom delu grada 4. avgusta povređena tri civila i jedan UN policajac, a više automobila i lokala je demolirano.

U severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su Srbi većina stanovništva, početkom nedelje izbilo je nekoliko odvojenih fizičkih sukoba Srba i Albanaca, u kojima je povređeno nekoliko civila i jedan UNMIK policajac.

Nakon tih sukoba policija u severnoj Mitrovici je privela i saslušala tri maloletnika srpske nacionalnosti koji su nakon toga pušteni.

To je prvi ozbiljniji međuetnički sukob na području Mitrovice, posle zatišja od početka prošlog meseca kada su se Srbi i Albanci sukobili u selu Suvi Do nedaleko od Mitrovice zbog neslaganja oko gradnje lokalnog vodovoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: