Pojačan nadzor zbog požara

Ministar Saša Dragin ponovo je uputio apel građanima da ne pale vatru i ne prave roštilj u blizini šuma.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2008.

15:07

Default images

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kazao je da je svim vlasnicima i korisnicima šuma, javnim preduzećima za gazdovanje šumama, nacionalnim parkovima i vlasnicima privatnih šuma, naloženo da u skladu sa zakonom sprovode pojačane mere zaštite od požara.

Ministar Dragin je podsetio da je zakonom zabranjeno i kažnjivo spaljivanje strnjišta, kao i da velike vrućine pogoduju izbijanju i širenju šumskih požara.

Republičke inspekcije će i narednih dana pojačati inspekcijski nadzor na terenu i kažnjavati sve koji pale vatru u šumama i u okolini šuma, kao i organske ostatke posle žetve, odnosno strnjiku.

Do sada je podneto 111 prekršajnih, krivičnih i prijava za privredni prestup, saopštilo je ministarstvo.

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je zbog povećane opasnosti od požara naložila šumasko-lovnoj inspekciji da sprovodi pojačane mera nadzora nad primenom zakona, pravilnika i planova iz oblasti zaštite šuma od požara.

Građani koji žele da prijave paljenje strnjike mogu da se jave na telefone: Šumsko-lovna inspekcija, Radivoje Kaurin 063/319-190, Poljoprivredna inspekcija, Predrag Vukčević 063/493-494, Uprava za šume, Vidosava Jovanović 063/833- 4 -222.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: