Pomoć za 4.800 porodica

Direkcija za robne rezerve Vojvodine i Gradska organizacija Crvenog krsta podelili su pomoć za 4.800 socijalno ugroženih porodica na teritoriji Novog Sada.

Izvor: Beta

Sreda, 25.06.2008.

19:36

Default images

Tokom prve polovine 2008. godine, Direkcija za robne rezerve i Izvršno veće Vojvodine uputili su pomoć i na Kosovo i Metohiju, u manastir Krka u Hrvatskoj, manastiru Kovilj, Domu učenika u Mužlji, Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i Devojačkom internatu sestara Naše Gospe u Zrenjaninu.

Pored toga pomoć u hrani i sradstvima za higijenu primili su gereontološki centri u nekoliko mesta u Vojvodini, kao i brojni centri za socijalni rad, odnosno sigurne kuće, specijalne bolnice i udruženja penzionera, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekratarijata za informacije.

Akcija je organizovana u saradnji sa Izvršnim većem Vojvodine, a u raspodelu su bili uključeni i Organizacija gluvih Novi Sad, Gradska organizacija slepih Novi Sad, Novosadska romska mreža i Udruženje obolelih od multipleks skleroze južno-bačkog okruga.

Pomoć su dobili i Udruženje distrofičara južno-bačkog okruga, Udruženje paraplegičara Novi Sad, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, Udruženje dijaliziranih, transplantiranih bubrežnih invalida Vojvodine, Društvo za celebralnu i dečiju paralizu i Udruženje građana "Alchajmer" iz Sremske Kamenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: