Uhapšeni za pokušaj ubistva

Kragujevačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su pre sedam dana, pošto su im naručioci obećali po 200 evra, pokušali ubistvo lokalnog zubara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.06.2008.

17:17

Default images

Radi se o stomatologu Goranu Lazareviću, za čiji život se još uvek bore lekari intenzivne nege Kliničkog centra u Kragujevcu. Uhapšeni su Risto V. (23) i Saša Đ. (29) i uz krivičnu prijavu sprovedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Kragujevcu, saopštila je policija, koja nije navela šta je motiv ovog zločina.

Policija je uhapsila i Stefana D. (25) i Dušana M. (29), obojica iz Kragujevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju u podstrekavanju.

"Sumnja se da su Risto V. i Saša Dj. pre sedam dana, nešto posle 20 sati, za materijalnu korist od po 200 evra, u ulici Radoja Domanovića presreli Lazarevića i zajednički nasrnuli na njega metalnom palicom i naneli mu više udaraca u predelu glave i tela", navedeno je u saopštenju.

Lazarević se pre napada, u kojem je zadobio teške telesne povrede opasne po život, kretao ka svom parkiranom vozilu u blizini stomatološke ordinacije u kojoj radi.

Istražnom sudiji privedeni su i Stefan D. i Dušan M. koji se sumnjiče da su od Rista V. i Saše Dj. uz prethodno obećanu materijalnu korist zahtevali da "opasnim sredstvima" povrede Lazarevića i pružili im sve potrebne informacije koje se odnose na oštećenog, njegovo kretanje i mesto gde treba da izvrše krivično delo.

Pripadnici Kriminalističke policije su kod Rista V. pronašli deo novca koji je kao nagradu dobio od podstrekača i metalnu palicu kojom je izvršeno krivično delo, navedeno je u saopštenju.

Policija je svu četvoricu uhapsila u ponedeljak, 23. juna, i odredila im meru zadržavanja u trajanju od 48 sati, a koja je istekla danas, posle čega su lišeni slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: