Kako izaći iz lavirinta birokratije

Procedure pri formiranju novog preduzeća, prijavljivanju i odjavljivanju radnika ili dobijanju potvrda od državnih organa biće pojednostavljene.

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

16:28

Default images

Inicijativa pod nazivom "Iz lavirinta", koju je 27. maja pokrenula Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoja NALED, omogućava svim privrednicima da olakšaju sebi i svojim kolegama poslovanje. NALED je u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID, uz podršku kompanije B92, pokrenuo akciju "Iz lavirinta".

Cilj je da se dobiju sugestije privrednika u Srbiji kako bi se ukinule zastarele procedure i birokratske prepreke.

"Ideja je da se sakupe svi ti predlozi, da se napravi kratak spisak i taj spisak uputi resornim ministrima, odnosno ministarstvima, kako bi se odgovorilo na ta sva pitanja koja i predstavljaju taj probem očito u poslovanju privrede Srbije", kaže Vladan Maksić, član upravnog odbora NALED-a.

Na neformalnom radnom ručku izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović rekla je da je zadovoljna dosadašnjim odzivom. Ona kaže da se mnoge primedbe privrednika odnose na preterano komplikovane procedure poreske uprave.

Akcijom "Iz lavirinta" najviše se pomaže malim i srednjim preduzetnicima, rekao je Toplica Spasojević, član upravnog odbora ove organizacije.

Akcija prikupljanja predloga će trajati do kraja juna, kada će biti odabrane i nagrađene najkorisnije i najkvalitetnije sugestije. Zainteresovani mogu da pošalju svoje predloge putem Internet sajta ili poštom na adresu Zetska 4a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: