Francuska će raditi preko 35 sati?

Francuska vlada danas je usvojila plan koji će omogućiti kompanijama da zaobiđu pravila o 35-časovnoj radnoj sedmici i da se radi više.

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

15:39

Default images

Plan je najnoviji u nizu napora da se poništi sporni zakon o radnom vremenu, koji je pre 10 godina donela socijalistička vlada. Zaposleni u javnim službama krenuli su u štrajk dok sindikalni aktivisti demostriraju širom Francuske protiv mera.

Prema novom predlogu, vlada će zadržati zakonsko ograničenje radnih sati, ali će dozvoliti kompanijama da se o vremenu na radu sporazumevaju sa zaposlenima.

Predsednik Nikola Sarkozi kaže da je zakon o 35 sati greška, ali nije zatražio njegovo ukidanje. Francuska čuva svoje socijalno shvatanje radnog vremena i drugih sličnih mera, što je dovelo poslednjih godina u skukob sa ekonomski liberalnijim država EU oko zakonskih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: