Istraga protiv ginekologa

Tužilaštvo u Boru naložilo je istragu protiv ginekologa borskog zdravstvenog centra Gorana Golubovića, koji se sumnjiči za nesavesno lečenje Sanje Todorović iz tog grada.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

18:36

Default images

Ona je 15. februara 2006. rodila devojčicu i ubrzo se ispostavilo da boluje od cerebralne paralize.

Boban Todorović, njen suprug, danas je novinarima dostavio izveštaj veštašenja koje je, na zahtev istražnog sudije Opštinskog suda u Boru, sačinio Sudskomedicinski odbor, koji potvrđuje da lekari koji su porodili njegovu suprugu nisu na vreme završili porođaj carskim rezom.

"Kasno obavljen carski rez doveo je do smanjenja snabdevanja kiseonikom i oštećenja mozga kod ploda", navodi se u izveštaju koji je potpisalo devet specijalista Odbora.

Prema nalazima lekara specijalista, sat i po nakon prijema u porodilište došlo je do "produbljivanja patnje ploda" kod porodilje, zbog čega je bilo potrebno odmah uraditi carski rez, što u ovom slučaju nije učinjeno.

"Supruga je primljena u bolnicu potpuno zdrava i sa urednom trudnoćom, koju je vodio doktor Golubović. Iako mi je oko 8 sati ujutro rekao da će se Sanja uskoro poroditi i da je sve u redu, nakon sat vremena ona je u teškom stanju prebačena na odeljenje hirurgije, gde se porodila carskim rezom", rekao je Todorović novinarima.

Prema njegovim rečima, poslednjih 14 meseci devojčica je čest pacijent specijalnih bolnica, jer je utvrđeno da je obolela od cerebralne paralize.

Golubović je danas negirao optužbe iz krivične prijave, navodeći da ima verodostojne dokaze koji to potvrđuju.

On je rekao agenciji Beta da do sudskog procesa ne želi da govori o tom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: