Svedočili žandarmi

Četvorica žandarma potvrdila su da su navijači Miloš Zimonja i Slaviša Drakula pravili nerede i napali policajce na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

17:30

Default images

Svedočeći na suđenju u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, Dejan Božović, Milorad Kostić, Bojan Janićijević i Zvonko Ulićević, koji su tog dana, 2. decembra prošle godine, dežurali na stadionu, rekli su da su videli optuženog Zimonju u tuči sa žandramom Nebojšom Trajkovićem.

Oni su posvedočili da ga je Zimonja čvrsto držao i udarao kolenima.

Drugooptuženi Drakul, kome je danas odlukom suda ukinut šetomesečni pritvor, prema rečima žandarma, nije učestvovao u tuči, već je omeo policajce koji su na izlazu stadiona izvodili jednog od privedenih izgrednika.

Sud je odbio predlog Zimonje da mu se ukine pritvor.

Zimonja i Drakul optuženi su da su pravili nerede i napali policajce na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, kada je pripadnik žandarmerije Nebojša Trajković brutalno pretučen, a zadobio je i opekotine po licu od baklji, usled nereda koje su izazvali huligani na severnoj tribini.

Obojica su negirali da su izvršili krivično delo za koje se terete - nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS-a na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (19) iz Beograda u Okružnom sudu sudi se zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer je napao Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici i gurao mu upaljenu navijačku baklju u usta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: