VSS uvažio tužbu CPC

Vrhovni sud Srbije uvažio tužbu Crnogorske pravoslavne crkve i poništio rešenje Ministarstva vera, kojim je odbijen zahtev za upis te crkve u Registar crkava i verskih zajednica.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.06.2008.

17:21

Default images

Prema oceni VSS-a, ovaj spor se za sada ne može raspraviti jer su prilikom donošenja osporenog rešenja povređena pravila upravnog postupka.

Protivno Zakonu o opštem upravnom postupku, rešenje Ministarstva vera Srbije nije potpisao ministar Radomir Naumov, koji je naveden kao službeno lice koje rešenje donosi.

VSS je utvrdio i da rešenje Ministarstva ne sadrži razloge na osnovu kojih je odluka o odbijanju zahteva Crnogorske pravoslavne crkve doneta.

Prema oceni tog suda, zakonitost osporenog rešenja se ne može utvrditi, jer nije utvrđeno činjenično stanje, odnosno osporeno rešenje ne sadrži dokaze na osnovu kojih bi se moglo utvrditi činjenično stanje, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: