Veterani tražili prijem kod Tadića

Tridesetak veterana Treće armijske oblasti zatražili su da ih primi predsednik Srbije, ali im je u Predsedništvu Srbije rečeno da Boris Tadić nije tamo.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

12:50

Default images

Kako je Tanjugu rekao predsednik Jedinstvenog štrajkačkog odbora veterana Treće armijske oblasti Gorjan Jakovljević, oni su u predsednikovom kabinetu ostavili zahtev da ih Tadić primi u petak, 13. juna, napomenuvši da će samo prijem "sprečiti njihov masovni dolazak u Beograd, planiran za 19. jun".

Veterani su iz Predsedništva Srbije otišli u Ministarsvo finansija, gde je dogovoren prijem kod ministra Mirka Cvetkovića.

Veterani zahtevaju isplatu pomoći na ime razlika u dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu tokom NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, a na način kako je to Vlada Srbije odobrila njihovim saborcima Topličkog okruga.

Predstavnici veterana Nišavskog, Jablaničkog u Leskovačkog okruga okupili su se ranije danas ispred zgrade Vlade Srbije, gde su zahtevali da ih primi premijer Vojislav Koštunica.

Umesto premijera, njima je ponuđeno da razgovaraju sa premijerovim savetnikom Slobodanom Lalovićem, ali su oni to odbili, uz obrazloženje da su sa njim "razgovarali do sada više puta i da više nemaju o čemu da pričaju".

Predstavnici ratnih veterana su imali više sastanaka sa radnom grupom Vlade Srbije koja je imala zadatak da predloži način rešavanja njihovog zahteva, ali su ti razgovori, podsetio je Jakovljević, ostali "mrtvo slovo na papiru".

Vlada Srbije je u novembru prošle godine pomoć po osnovu razlika u ratnim dnevnicama odobrila veteranima Topličkog okruga i oni ta sredstva primaju u šest jednakih mesečnih rata u prosečnom iznosu od po oko 200.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: