Oslobođen Marko Milošević

Sin Slobodana Miloševića, Marko, oslobođen je optužbe da je, sa još petoro ljudi, naneo teške telesne povrede trojici članova požarevačkog Otpora.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

11:37

Default images

Oslobođena su i petorica Miloševićevih bliskih saradnika.Marku Miločeviću i petorici njegovih saradnika sudilo se za nanošenje teških telesnih povreda požarevačkim "otporašima" i učešće u tuči. U istom, združenom postupku, sudilo se i trojici "otporaša" zbog učešća u tuči, ali su oni danas oslobođeni zbog zastarelosti posupka.

Sud nije sporio da su "otporaši" zadobili teške telesne povrede, ali nijednim izvedenim dokazom, prema presudi koju je donela sudija Gordana Vidojković, nije utvrđeno ko je kome kakve telesne povrede tokom tuče naneo.

Momčilo Veljković je ocenio da se radi o politički motivisanoj presudi i da je oslobađanje Marka Miloševića i Mire Marković svih gonjenja uslov socijalista za formiranje proevropske vlade.

"Otporašu" Radojku Lukoviću u tuči je teško povređena glava, zbog čega mu je bio ugrožen život. On presudu smatra sramnom.

Do tuče je došlo kada su "otporaši" pokušali da od Marka Miloševića i njegovih saradnika zaštite jednog pripadnika organizacije Otpor iz Požarevca.

Okružno tužilaštvo u Požarevcu protiv "otporaša" Veljkovića i Lukovića tada je podiglo optužnicu koja ih tereti za pokušaj ubistva Markovog saradnika Saše Lazića i učešće u tuči. Posle dobijenih batina, njih dvojica su u pritvoru proveli dva meseca.

Optužnica protiv njih je doneta pod jakim pritiscima iz Republičkog tužilaštva, o čemu je javno svedočio zamenik okružnog tužioca, a čime se bavila i emisija Ruska veza iz serijala B92 istražuje.

Sinu bivšeg jugoslovenskog predsednika, koji ima izbeglički status u Rusiji, sudi se u odsustvu. "Otporaši" najavljuju žalbe na oslobađajuću presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: