Cvetković podržao taksiste

Ministar finansija Mirko Cvetković podržao je zahtev beogradskih taksista za poskupljenje usluga.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.06.2008.

01:21

Default images

Predstavnici taksista očekuju da vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić odobri do petka povećanje cena za 8,2 odsto. Predsednik Skupštine "Žutog taksija" Aleksandar Bjelić izjavio je Tanjugu da je na današnjem sastanku s Cvetkovićem, Alimpićem i članom Gradskog veća Dejanom Malijem dogovoreno da zahtev taksista bude upućen na razmatranje Gradskoj upravi za cene i zatim Alimpiću.

On je kazao da Alimpić podržava taksiste i da će novi cenovnik početi da se primenjuje, najverovatnije, već od kraja sledeće sedmice, pošto taksisti u međuvremenu treba da izbaždare taksimetre.

Predstavnici taksista su, posle poskupljenja goriva 7. maja, podneli zahtev Skupštini Beograda za povećanje cena za 8,2 odsto.

Prema novom cenovniku, start bi koštao 128 dinara, umesto sadašnjih 98, dok bi pređeni kilometar u prvoj tarifi iznosio 46, a u drugoj 58 dinara.

Pravni timovi Skupštine grada i Ministarstva finansije trebalo bi u narednom periodu da razmotre zašto je taksi delatnost obuhvaćena, do sada spornim, Memorandumom o nivou cena, koji ograničava njihov rast do šest odsto, objasnio je Bjelić.

On je istakao da taksi prevoz nije komunalna delatnost, niti javno preduzeće, zbog čega se ne dotira sredstvima iz gradskog budžeta.

Vlada je ove godine usvojila Memorandum koji propisuje rast cena na godišnjem nivou, kako bi se sprečila inflacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: