Lončar: Vlada na zdravim osnovama

Funkcioner DSS-a Zoran Lončar izjavio da je za stabilnost vlade veoma važno da bude napravljena na pouzdanim i zdravim, a ne kalkulantskim osnovama.

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2008.

13:34

Default images

"Mi smo predložili koncept nacionalne vlade ne da bi učestvovali u vlasti zarad vlasti, već da bi Srbija ostvarila pet ključnih nacionalnih ciljeva. Za formiranje nacionalne vlade potrebna je čvrsta politička volja i jasna politička koncepcija", rekao je Lončar.

"Apsolutno nas ne interesuje vlast zarad vlasti i nacionalna vlada se ne može praviti na kalkulantskoj osnovi. Možda neka druga vrsta vlade može, ali nacionalna ne može", dodao je on.

On je naveo da svi moraju biti odgovorni prema građanima Srbije i pošteno im reći ko s kim i kakvu vladu želi da pravi.

"Ako se pravi nacionalna vlada onda s pravom očekujemo od Socijalističke partije Srbije da pred građanima i u javnosti zajedno pokažemo dobru i čvrstu volju da hoćemo nacionalnu vladu", kazao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: