Osude pretnji profesoru Čupiću

Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu osudio je pretnje smću upućene profesoru Čedomiru Čupiću i njegovoj porodici.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 15.05.2008.

13:58

Default images

"Nije u pitanju samo brutalan napad na profesora Čupića, nego je u pitanju i napad na osnovne tekovine demokratskog društva. Pozivamo nadležne organe da stanu na put svakoj vrsti ovakvog i sličnog nasilja", navodi se u saopštenju Rektorskog kolegijuma BU.

I nevladina organizacija Građanske inicijative osudila je pretnje upućene profesoru Čedomiru Čupiću.

"Smatramo da je pismo upućeno Čupiću, koje potpisuje Crna ruka Apis, posledica predizborne retorike Srpske radikalne stranke, koja je u više navrata najavila da će se, na ovaj ili onaj način, obračunavati sa političkim neistomišljenicima", navodi se u saopštenju.

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić dobio je 13. maja pismo u kojem mu se preti smrću zbog njegovih izjava u medijima o premijeru Srbije Vojislavu Koštunici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: