Dijaspora: Pobeda "ZES-Boris Tadić"

Najviše glasova na biračkom mestu u ambasadi Srbije u Moskvi osvojila lista Za evropsku Srbiju, koja je osvojila 43,73 odsto. Slično i u drugim svetskim metropolama.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.05.2008.

20:36

Default images

Na drugom mestu u Moskvi je lista Srpska radikalna stranka sa osvojenih 74 ili 23,79 odsto glasova, a na trećem koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija sa 58 ili 18,65 odsto glasova. Lista Liberalno-demokratska partija dobila je 28 ili devet odsto glasova, a lista SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija šest ili 1,93 odsto glasova

Pokret snaga Srbije - Bogoljub Karić dobio je četiri glasa, Pokret moja Srbija - Branislav Lečić dva, koliko je glasalo i za Patriotsku stranku.

Lista Narodna seljačka stranka - Marijan Rističević dobila je jedan glas, dok ostale stranke i koalicije od građana koji žive i rade u Rusiji a upisani su u birački spisak nisu dobile nijedan glas.

Ukupno je na izborima glasalo 315 od 1.470 upisanih birača, što predstavlja odziv od 21,43 odsto.

Nevažeća su bila četiri listića.

Razultati iz drugih gradova nešto kasnije.

"Sudeći po dijaspori i izlaznosti imamo razlog da budemo optimisti i da se nadamo pobedi", rekla je Jelena Trivan, porparolka DS-a na prvoj konferenciji za novinare posle zatvaranja biračkih mesta.

Zamenik šefa Izbornog štaba Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić izjavio je da je ta stranka osvojila duplo više glasova u dijaspori u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Pobeda ZES-a u Beču

Lista Za evropsku Srbiju - Boris Tadić osvojila je najveći broj glasova u Beču na vanrednim parlamentarnim izborima za novi saziv Skupštine Srbije održanim danas u konzularnom odeljenju Ambasade Srbije u glavnom gradu Austrije.

Od 3.062 birača upisanih u birački spisak u Beču, za Tadićevu listu glasalo je 339 od 807 birača koji su glasali, a na drugom mestu je Srpska radikalna stranka koja je osvojila 260 glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: