Privilegije za Demaćija

Vlada Kosova donela je odluku da bivšeg političkog predstavnika OVK Adema Demaćija proglasi "simbolom otpora i nezavisnosti" i da mu dodeli platu i ličnog vozača.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.04.2008.

15:48

Default images

"Ocenili smo da pažnja prema osobama koje su mnogo učinile za nezavisnost i otpor treba da bude institucionalna. Adem Demaći je postavio čitav politički i društveni spektar u zemlji", rekao je premijer Hašim Tači na današnjoj sednici kosovske vlade, obrazlažući svoju inicijativu.

Kosovska vlada je donela odluku i da kuća u Prištini, u kojoj je Demaći boravio tokom sukoba sa srpskih državnim snagama u vreme NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, postane muzej. Budžetska sredstava za Demaćijevu platu budu izdvojena iz kancelarije predsednika privremene kosovske vlade, a Ministrastvo kulture će proglasiti muzejom kuću u Prištini.

Demaći je bivši politički predstavnik Oslobodilačke vojske Kosova, a prethodno je odležao kaznu od 27 godina zatvora pod optužbom da je radio na razbijanju bivše SFRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: