Prebijanje "pomoć pozorištu"

Bivši direktor novosadskog pozorišta mladih Tomislav Knezević optužio je funkcionera SRS-a Igora Mirovića za organizovanje prošlogodišnjeg prebijanja glumaca tog pozorišta.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

18:46

Default images

Knežević je u istrazi povodom prebijanja glumaca tog pozorišta rekao da je osobe koje su napale glumce angažovao prvi čovek Srpske radikalne stranke u Novom Sadu Igor Mirović. On je rekao da mu je Mirović kazao da je to ''pomoć pozorištu'' i da će se pozorište ''osloboditi onih koji nemaju prava tu da borave''.

Tomislav Knežević je u iskazu rekao da je 6. februara prošle godine sedmoro ili osmoro mladića došlo oko jedan sat posle ponoći ispred Pozorišta mladih i da su tada mirno i bez grubosti izveli glumce koji su štrajkovali.

Novinari koji su pratili taj slučaj, videli su kasnije tokom te noći Mirovića i funkcionera DSS-a Miroljuba Lješnjaka u stanici novosadske policije, gde je Knežević davao iskaz. On je kasnije optužen za ometanje službenog lica i za sprečavanje zakona o štrajku, ali je nekoliko puta odlagano i Knežević još nije završio davanje iskaza pred sudijom.

"Pretpostavljam da je jedan od razloga njegovog neodazivanja to što je izjavio da je za naš slučaj vezan funkcioner radikala Igor Mirović. Da li se istrčao, ili nešto drugo ne znam, ali je očigledno to zakočilo celu priču", kaže Dragan Zorić, glumac Pozorišta mladih.

Igor Mirović, koji je kandidat SRS-a za gradonačelnika Novog Sada, do sada je odbacivao optužbe da je umešan u slučaj.

Branilac Tomislava Kneževića, advokat Nemanja Aleksić, tvrdi da u predmetima ni na jednom mestu ne pominje Mirović kao potencijalni svedok, niti se dovodi u vezu sa događajima zbog kojih se procesuira Knežević.

Prema njegovim rečima, mediji se u ovom slučaju ne bave optužnim predlozima, već su ispolitizovali slučaj do banalnosti.

"Ne vidim ni jedan razlog zbog kojih bi branioci pozivali Mirovića u ovom osetljivom trenutku, neposredno pred izbore", kaže Nemanja Aleksić.

Naredno ročište u procesu protiv bivšeg direktora Pozorišta mladih je krajem maja, a Aleksić tvrdi da će dostaviti lekarsko uverenje da Knežević zaista zbog bolesti nije mogao da prisustvuje ranijim ročištima.

Sud je naložio Kneževićevo privođenje na naredno ročište, ukoliko u naredna tri dana ne donese to uverenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: