I Dinkić i Đilas na meti

Bivši pripadnici DB-a Republike Srpske planirali su ubistvo tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića i ministara Dragana Đilasa i Mlađana Dinkića, potvrdilo je Tužilaštvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

16:29

Default images

U juče objavljenoj vesti o planovima za ubistvo Vukčevića navedeno je da je istovremeno planirano i ubistvo dvaju ministara Vlade Srbije. Ministar Dragan Đilas danas je u Kažiprstu Radija B92 precizirao da je reč o njemu i lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću. Ova informacija potvrđena je i u Tužilaštvu za ratne zločine.

U Tužilaštvu je ranije rečeno da je svedok, čije ime nije objavljeno, na saslušanju sredinom februara izneo podatke o planiranom atentatu i naveo da su u sve bili umešani i nekadašnji saradnici Milorada Ulemeka Legije.

Tužiocu za ratne zločine Vukčeviću u nekoliko navrata upućena su preteća pisma iz Čikaga, a poslednje, stiglo prethodnih dana, poslato je iz Beograda.

Kako je rečeno u Tužilaštvu, utvrđeno je da ih je pisala ista osoba.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je danas da je i on primio preteće pismo.

"Analizom je utvrđeno da je rukopis isti na pismima koja su upućena tužiocu Vukčeviću i meni", kazao je on.

Mlađan Dinkić, međutim, kaže da ništa ne zna o tome da mu je bezbednost možda ugrožena.

Istovremeno, u MUP-u Republike Srpske za B92 rečeno je da su za ovoj slučaj takođe čuli iz medija i da iz Beograda nije stigao nikakakav zahtev za proveru podataka o navodnoj umešanosti bivših pripadnika DB-a Republike Srpske u pripremu tog atentata.

Đilas: Verujem u srpsku policiju

Đilas je izjavio večeras da veruje da su srpska policija i službe koje se brinu o državnoj bezbednosti dobro organizovane da spreče moguće pokušaje ugrožavanja njegove i bezbednosti svih građana Srbije.

Komentarišući navode da je na njega planiran atentat, ministar je kazao da tu informaciju "ima već mesec dana" i da na to "nije previše obraćao pažnju".

"Svoj posao radim normalno, a oni ljudi koji treba da brinu o bezbednosti svih građana Srbije, treba da brinu i o mojoj bezbednosti", kazao je Djilas novinarima nakon obilaska Univerzitetskog naselja u Bloku 67 na Novom Beogradu.

On nije želeo da daje bilo kakve procene o mogućoj političkoj pozadini planiranog atentata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: