Tadić: KFOR da ne primeni silu

Predsednik Srbije izjavio je da ne očekuje da bi nakon izbora 11. maja u Srbiji KFOR mogao da pokuša da silom uspostavi kontrolu albanskih vlasti na severu Kosova.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.04.2008.

14:34

Default images

"Što se tiče UNMIK-a i KFOR-a, očekujem da poštuju međunarodno pravo i da ne ugrožavaju ni ljudska prava, ni prava zagarantovana na osnovu svih međunarodnih konvencija i na osnovu Rezolucije 1244 i vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova i svega onoga što je doneto do sada, jer bi to ugrozilo kredibilitet i samu instituciju UN", kazao je Tadić.

On je rekao da očekuje da će generalni sekretar UN pronaći rešenje da se očuva pravni okvir i pravna osnova postojanja UN na Kosovu.

"Srbija svakako ne treba da odustane od svojih interesa ni u jednom trenutku i neće odustati od svojih interesa, ali ne može da ne traga za kompromisnim rešenjem, jer je to i u njenom i u interesu svih naših sunarodnika koji žele da žive u državi Srbiji, a žive na našem Kosovu", kazao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: