SRS: Ne treba zatvarati vrata

Tomislav Nikolić nije danas isključio mogućnost da Vojislav Koštunica bude predsednik vlade koju bi činio SRS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

17:20

Default images

Međutim, iako je ranije odbacivao mogućnost da Koštunica bude premijer takve vlade, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke sada kaže da prihvata da "život donosi koalicije". “Nemoguće je da DSS osvoji više glasova od SRS-a, a ja nisam političar kalkulant - u svakoj vladi predsednik vlade treba da bude onaj čija je politička stranka osvojila najviše glasova", kazao je on 13. marta 2008.

Takav stav, izrečen pre samo dve nedelje, Nikolić je sada ublažio.

Iako nije želeo da precizno odgovori na pitanje da li je, ipak, moguće da premijersko mesto u vladi sa SRS-om zauzme Vojislav Koštunica, Nikolić kaže da će i SRS i njihovi koalicioni partneri morati da pristanu na odricanja.

"Ne treba zatvarati vrata i ne treba one sa kojima ćemo posle izbora da sarađujemo unapred odbacivati. Niti bi mogli naši koalicioni partneri da kažu da će biti njihov predsednik vlade, niti ja sada mogu da kažem da će predsednik vlade biti radikal. Pa, vi sada tu tražite sredinu", kaže Nikolić.

Nikolić objašnjava da je njegov novi stav delimično proizašao i iz aktuelnih sukoba u Vladi, kada se jasno videlo da je premijer nemoćan, ako većina ministara želi da donese drugačiju odluku.

On, međutim, nije odgovorio da li ima istine u medijskim spekulacijama da je Vojislav Šešelj tražio da SRS prihvati Koštunicu za premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: