Eljšani: Još uvek bez dogovora

Veton Eljšani izjavio da na današnjem sastanku nije postignut dogovor o povratku srpskih policajaca u KPS.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.03.2008.

22:04

Default images

Portparol KPS-a Veton Eljšani je rekao da na sastanku u Gračanici, koji je završen oko 18 sati, nije postignut nikakav dogovor, jer su Srbi koji su napustili KPS, nastavili da insistiraju da njima komanduje UMNIK policija a ne glavni štab KPS.

On je kazao da su, pored ovog zahteva, Srbi koji su napustili KPS izneli još jedan a to je da posle povratka u policiju patroliraju isključivo u sredinama koje naseljavaju Srbi.

Regionalni komandir UNMIK policije Lari Vilson ranije je izjavio da je na sastanku sa predstavnicima Kriznog štaba iz Gračanice postignut dogovor u povratku Srba policajaca u KPS.

Predstavnici Kriznog štaba su kazali da je postignut "okvirni dogovor" da srpski policajci budu pod komandom UNMIK policije uz blisku saradnju sa albanskim kolegama.

Predsednik Skupštine opštine Priština sa sedištem u Gračanici i predstavnik Kriznog štaba Slaviša Nikolić izjavio je da postignuti dogovor ne podrazumeva odustajanje od ranije iznetih zahteva, jer će se o njima raspravljati po povratku srpskih policajaca na posao.

"Jedan od prvih zahteva koji smo izneli bio je da oni primaju naloge direktno od UNMIK policije. Oni su se otprilike složili s tim, ali su rekli da bi trebalo da imaju saradnju sa KPS policajacima albanske nacionalnosti iz tog lanca KPS-a koji je postojeći", rekao je Nikolić.

"Naš zahtev i dalje ostaje da KPS policajci srpske nacionalnosti južno od Ibra imaju isti status kao policajci na severu Kosova", kazao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: