Basesku: NATO za bolje odnose

Rumunski predsednik Trajan Basesku izjavio je da Atlantski savez želi da unapredi odnose s Beogradom.

Izvor: B92

Petak, 07.03.2008.

17:31

Default images

Basesku je rekao danas u emisiji rumunskog javnog radija da se Rumunija "bori da Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora postignu jedan viši nivo odnosa i jačanja dijaloga i saradnje sa NATO-om" na samitu te organizacije u Bukureštu.

"Problem je Srbija", naveo je Basesku, jer NATO želi odnose sa Beogradom, ali "Srbija povlači ambasadore" i želi da ostane bez kanala komunikacije.

Basesku je rekao da će Rumunija podržavati proširenje NATO-a i da na samitu u Bukureštu bude upućen poziv za pregovore o ulasku Hrvatske, Makedonije i Albanije.

Rumunija je zainteresovana i da NATO proširi saradnju sa Ukrajinom i Gruzijom, naveo je Basesku.

U vezi sa samitom NATO-a, Basesku je rekao da će, pored proširenja organizacije, na dnevnom redu skupa biće prisustvo u Avganistanu, antiraketni štit, energetska i kibernetska bezbednost, kao i odnosi NATO-Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: