Bramerc razgovarao s Lajčakom

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc razgovarao je danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom.

Izvor: Beta

Petak, 07.03.2008.

17:10

Default images

Bramerc je danas u Sarajevu najavio i da će uskoro posetiti Beograd, gde će takođe razgovarati o saradnji sa Haškim tribunalom. Posle susreta sa Lajčakom, Bramerc je rekao novinarima da je u BiH juče i danas vodio konstruktivne razgovore sa domaćim i međunarodnim predstavnicima, policijskim zvaničnicima, tužiocima i predstavnicama udruženja žrtava rata, koji su dali podršku radu Tribunala.

Bramerc je rekao da, "iz poštovanja prema žrtvama rata", međunarodna zajednica, kao i vlasti u regionu, moraju da rade na hapšenju haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

"Za mene je nezamislivo da zatvorimo Tribunal bez njih", rekao je Bramerc, ne želeći da odgovara na pitanja novinara.

Glavni tužilac Haškog tribunala je dodao da će se "brzo vratiti u BiH", kada će imati više informacija o saradnji sa Tribunalom.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak kazao je da je tužioca informisao o situaciji u BiH i sa kojim izazovima se suočava BiH.

Lajčak je naglasio "da lično, ali i kao visoki predstavnik", podržava rad Haškog tribunala.

"Saradnja sa Tribunalom je moj prioritet", rekao je Lajčak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Bramercom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: