Bagdad: Novi bilans - 68 mrtvih

Iračka policija saopštila da je broj poginulih u centralnoj bagdadskoj trgovačkoj zoni porastao na 68, a 120 ljudi je povređeno.

Izvor: Beta

Petak, 07.03.2008.

09:46

Default images

To su najžešći napadi u poslednjih godinu dana. Dve snažne eksplozije dogodile su se juče u razmaku od nekoliko minuta u Karadi, delu iračke prestonice ispunjenom prodavnicima, rekao je portparol bezbednosnih operacija u Bagdadu Kasim Musavi i dodao da veruje da iza napada stoji Alkaida. Prvu eksploziju izazvala je postavljena bomba, dok je drugu bombu aktivirao napadač-samoubica.

Takođe, više desetina prodavnica je oštećeno.

Danas petoro mrtvih

Najmanje pet osoba je danas poginulo, a 31 je ranjena u incidentima širom Iraka, javili su lokalni mediji.

U Mosulu, oko 400 kilometara severno od Bagdada, u napadu bombaša-samoubice, ubijena su četiri policajca, dok ih je 17 ranjeno.

Na meti bombaša-samoubice bila je policijska stanica u Ras el Džadi, na zapadu Mosula, prenela je agencija DPA.

Takođe u Mosulu, u dva bombaška napada, ubijen je jedan civil, a 14 je povređeno.

Prva bomba je eksplodirala ispred policijske stanice Nabi Šit, u centru grada, a u drugoj, koja je usledila nekoliko minuta kasnije, poginuo je civil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: