POZIV KOSTUNICI DA REAGUJE NA UBISTVO GAVRILOVICA

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

21:49

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Zarko Korac i ministar pravde Vladan Batic pozvali su jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunicu da se odredi prema javnom povezivanju ubistva bivseg visokog sluzbenika Drzavne bezbednosti Momira Gavrilovica, sa navodnim kriminalnim aktivnostima nove vlasti, javlja B92. Istovremeno, Zarko Korac je potvrdio da su tacni navodi dnevnika “Blic”, koji je – pozivajuci se na izvore iz Kostunicinog kabineta - prvi objavio da je Momir Gavrilovic na dan kada je ubijen, bio u Palati federacije. On je potvrdio da je Gavrilovic, na dan ubistva, bio u Plati Federacije u Beogradu. "Ono sto ja jedino znam, i to privatno, je da je tacno da je pokojni Gavrilovic na dan kada je ubijen bio u Palati federacije - video ga je jedan moj prijatelj tamo", istakao je Korac.

Na posebnoj konferenciji za novinare, Korac i Batic su izjavili i da ce tokom istrage biti trazeno od “Blica” da obelodani ko su izvori iz kabineta jugoslovenskog predsednika, Vladan Batic je, cak, novinare obavestio da je o pisanju tog dnevnika u sredu razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom, Veselinom Simonovicem: "Mi zahtevamo od Ministarstva unutrasnjih poslova da rasvetli sve okolnosti ovog slucaja kao sto zahtevamo i od glavnog i odgovornog urednika "Blica" Veselina Simonovica, koji je prvi objavio tu informaciju, da nam kaze ko je taj izvor. Ja sam trazio sinoc da kaze ko je izvor i on je odgovorio da taj covek postoji i da je u Kabinetu predsednika Kostunice" - rekao je Batic. "Smatramo da bi predsednik Kostunica povodom ovog slucaja trebalo da se oglasi. Nema nedodirljivih. Zelimo da, ako je neko stvarno ucestvovao u izvrsenju bilo kog krivicnog dela vrseci vlast ide u zatvor. Ako ne, da onaj ko iznosi i pronosi te lazne i neistinite vesti ide u zatvor", kazao je Batic, i dodao da "niko nema pravo da pod velom slobode informisanja siri takve informacije".

Na posebnoj konferenciji za novinare, Vladan Batic i Zarko Korac su porucili da ce istraga o ubistvu nekadasnjeg zamenika Centra DB Beograda biti sprovedena do kraja, i bez ogranicenja, bez obzira da li ce se dokazati da li su pojedini drzavni funkcioneri umesani u ubistvo. Njih dvojica su, na kraju, ocenili da opstanak vladajuceg DOS-a nije ugrozen pojavljivanjem ove afere u javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: