ZAVRSENA IDENTIFIKACIJA 6 TELA

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

22:24

Default images
Clan jugoslovenskog komiteta za Kosovo zaduzen za ljudska prava Vladimir Bozovic izjavio je da je zavrsena identifikacija 6 tela Srba koja ce od sledece nedelje poceti da se predaju porodicama. Bozovic je za Radio B92 rekao da je problem Kosova i pitanje 1300 nestalih Srba prioritet Savezne vlade. On je dodao i da su zaduzenja Komiteta da problem nestalih podignu na najvisi drzavno politicki nivo. "U cetvrtak je u Pristini odrzan zajednicki radni sastanak kontakt grupa jugoslovenske strane i UNMIK-a za pritvorena i nestala lica. I pored niza pitanja koje predstavljaju nastavak nasih zajednickih aktivnosti od proslih stastanaka u Beogradu, dotakli smo se i pitanja zavrsetka identifikacije 6 tela, ja se nadam da ce taj posao biti zavrsen sto pre, jer smo mi na tome isnistirali i da ce se taj transfer tela i te formalnosti u vezi sa tim i ubrzati kako bi se tim porodicama konacno pomoglo da na neki nacin smire svoju agoniju u kojoj su bili sve ovo vreme", rekao je Bozovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: