IVKOVIC: MILOSEVIC TVRDIO DA SAM UCESTVOVAO U HAPSENJU

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

17:22

Default images
Potpredsednik SPS-a i clan glavnog odbora Branislav Ivkovic poslednjih dana dosta se spominje u medijima, pre svega zbog cinjenice da je Slobodan Milosevic telefonskim putem iz Haga zatrazio njegovu smenu i to, kako se spekulise, na inicijativu Mire Markovic. Ivkovic u razgovoru za B92 naglasava da sve do danas nije hteo javno da govori o pomenutim temama. U medjuvremenu, Mira Markovic, u sredu se oglasila saopstenjem u kojem je navela da ona nije ni u kakvom sukobu sa Branislavom Ivkovicem. Podsetimo, u pismu dostavljenom medijima Mira Markovic je takodje navela "da je cudi" to sto Ivkovic "nije ustao" u njenu odbranu kada su u javnosti poceli da joj "pripisuju aspiracije" da zeli da preuzme rukovodjenje SPS. "Na zalost, Branislav Ivkovic ne samo sto nije ustao u moju odbranu, vec i sam izgeda ucestvuje u kreiranju price o mojim namerama da 'preuzmem' SPS", kaze Mira Markovic.

Ivkovic u razgovoru za B92, takav sadrzaj pisma komentarise sledecim recima: "Neosporno je da ona ima dar i talenat za literarne radove - o poslednjem njenom literarnom radu ne zelim nista da govorim". Na pitanje da li je u sukobu sa Mirom Markovic, Ivkovic je samo rekao:"Nju svako od nas dozivljava kao suprugu Slobodana Milosevica".

Prica o petoj koloni koju u SPS-u predovodi Branislav Ivkovic, objavljena je u medijima posto se Slobodana Milosevica telefonom iz Haga obratio cllanovima glavnog odbora SPS-a. On je tada zatrazio da se Ivkovic iskljuci iz glavnog odbora stranke. U razgovoru za B92 Ivkovic kaze da Milosevic ima pravo na gresku s obzirom da se nalazi u zatvoru Haskog tribunala i zbog, kako je rekao, nedostatka pravih informacija. Prema recima Branislava Ivkovica na poslednjoj sednici glavnog odbora u SPS je, bez obzira na sve, pobedila demokratija i sacuvano je jedinstvo stranke. Ivkovic za B92 takodje otkriva sta mu je tacno zamerio Slobodan Milosevic prilikom obracanja clanovima glavnog odbora SPS-a: "Predsednik Milosevic je u prvom svojem javljanju iz Haga 25. jula rekao 'oni su (DOS, Djindjic je tu najcesce pominjan) nastojali da u SPS-u formiraju petu kolonu na celu sa Ivkovicem. Partija mora takve opstrukcije da se oslobodi'. Pocelo je posle toga prebrojavanje u SPS-u i moram reci da se ispostavilo da je peta kolona ogromna. Slobodan Milosevic je ocigledno doveden u zabludu, onda krenuo u dilemu 'ili Bane ili ja'. Onda je poceo da tvrdi da sam ja znacajno ucestvovao u njegovom hapsenju i isporuci Hagu. To je dovelo u vrlo nezgodnu situaciju clanove glavnog odbora, ali na srecu pronasli smo resenje, nase clanstvo je razumelo da je dobilo rukovodstvo SPS-a ovde na Studentskom trgu 15 i mi cemo voditi ovu partiju kako treba", kaze Ivkovic. Upitan da li ce Slobodan Milosevic i dalje biti predsednik stranke, Ivkovic je rekao: ”Njegovu poziciju predsednika partije niko nije doveo u sumnju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: