ZIZIC: RASPLET U SEPTEMBRU

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2001.

22:12

Default images
Potpredsednik Socijalisticke narodne partije i prethodni savezni premijer Zoran Zizic smatra da ce pregovori o buducem statusu SR Jugoslavije biti zavrseni u septembru. "Nema potrebe za odugovlacenjem. Bitno je da crnogorska vlast sjedne za sto sa Vladom Srbije i saveznim institucijama", rekao je Zizic u intervjuu za "Blic" od petka. Prema njegovim recima, platforma DOS-a i koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" predstavlja ponudu koja se moze menjati, a i crnogorska vlast moze staviti svoju ponudu za redefinisanje odnosa Srbije i Crne Gore. "Ono sto se ne moze mijenjati jeste subjektivitet u medjunarodnim odnosima", rekao je Zizic ocijenivsi da ce i medjunarodna zajednica insistirati na jednoj stolici u UN i da ce to biti dodatni pritisak na crnogorsku vlast. Zizic priznaje da se do sada pokazalo da je vecina gradjana Crne Gore za Demokratsku partiju socijalista Mila Djukanovica, ali istice da nema rezultata da je vecina za samostalnu i suverenu Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: