Nepravilna prodaja Luke Beograd

Kako B92 saznaje, Savet za borbu protiv korupcije predao je Vladi Srbije i Akcijskom fondu izveštaj o prodaji Luke Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2008.

19:07

Default images

Kako se navodi u Izveštaju, prodaja preduzeća Luka Beograd je obavljena uz brojne prevare i uz delovanje državnih organa u interesu krupnog kapitala najbogatijih ljudi u zemlji. Savet u izveštaju navodi da su nadležne institucije mimo zakona i procedure, u septembru 2005. odobrile preuzimanje više od 93 odsto akcija Luke Beograd od strane preduzeća Worldfin iz Luksemburga.

Preduzeće je registrovano na istoj adresi kao i preduzeće Novafin u vlasništvu Milana Beka, koje je u tom istom periodu preuzelo akcije C marketa za račun vlasnika Delte, Miroslava Miškovića, tvrdi Savet.

Kupoviom akcija po ceni dvostruko nižoj od realne, država je izgubila najmanje 21 milion evra, stoji u izveštaju Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: