Merkator: Ne bavimo se politikom

Predsednik Uprave slovenačkog Merkatora Žiga Debeljak izjavio da se ta kompanija ne bavi politikom, već potrošačima.

Izvor: FoNet

Nedelja, 24.02.2008.

14:07

Default images

"Žao mi je što su trgovinski centri naše kompanije bili meta demonstranata u Srbiji i nadam se da se to više nikada neće dogoditi. Najvažnije je da niko od potrošača, ni zaposlenih, nije bio povređen", rekao je Debeljak u intervjuu za beogradski elektronski Balkan magazin.

"Verujem u razum ljudi i drago mi je da su naši potrošači reagovali kako jesu. Bez obzira na to što se dogodilo, ostali su s nama", rekao je Debeljak.

"Merkator se ne bavi politkom, već potrošačima", naglasio je on i podsetio da Merkator u Srbiji ima svoje preduzeće sa više od 3.000 zaposlenih, koje želi dalje da se razvija.

"Ne bavimo se politikom, nego imamo samo jedan cilj - zadovoljiti potrošaće sa dobrim servisom, ponudom i cenama", kazao je Debeljak, kao i da "Merkator ima pozitivan imidž u Srbiji".

Upitan o odnosu domaće i strane robe u objektima Merkatora u Srbiji, Debeljak je odgovorio da u objektima Merkatora u Srbiji ima oko 40 odsto srpske robe, dok su ostatak "proizvodi pod našim robnim markama, kao i proizvodi iz zemalja okruženja i celog sveta".

Prema njegovim rečima, "svake godine se povećava postotak srpskih proizvoda na našim policama", što pokazuje da se srpski sektor proizvodnje robe široke potrošnje vrlo razvija tako da može da plasira više proizvoda.

Povodom pitanja da li panira preuzimanje još nekog trgovinskog lanca u Srbiji, Debeljak je rekao da je preuzimanjem M Rodića, Merkator u Srbiji postao drugi trgovinski lanac.

"Za sada smo time zadovoljni, ali uvek smo raspoloženi za nova udruživanja i proširivanje saradnje. Ukoliko se za to bude ukazala povoljna prilika svakako ćemo je iskoristiti", najavio je Debeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: