CG: Klizište ugrožava kuće

Zbog klizanja tla u selu Podi iznad Herceg Novog danas je iz kuća iseljeno šest porodica, a u opasnosti je ukupno oko 20 kuća.

Izvor: Beta

Subota, 23.02.2008.

20:08

Default images

"Pomeranja tla su jača i intenzivnija nego do sada", kazao je gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić, koji je formirao Krizni štab i uveo celodnevna dežurstva. Pojavile su se i nove pukotine u kućama i na zemljištu, otežano je snabdevanje strujom, a dobar deo sela nema vodu za piće.

Najugroženije su kuće Dalibora Vujanovića, koji odbija da se iseli, Ilije Šupare, Milovana Bakovića i Milorada Miodragovića.

Stručnjaci firme MI iz Podgorice za dva-tri dana trebalo bi da utvrde uzroke klizanja tla i predlože mere sanacije.

Pre osam dana primećene su prve pukotine u kućama desetak meštana, koji su uvereni da su klizište izazvale detonacije u obližnjem kamenolomu ili radovi na putu Meljine-Petijevići.

Ogromne količine zemlje koje se deponuju pored trase budućeg puta, zatrpale su postojeće vodotoke i preusmerile njihov pravac prema naselju, tvrde meštani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: