Gaza: Ubijeno troje civila

Tri palestinska civila su danas poginula u izraelskom vazdušnom napadu na sever pojasa Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.02.2008.

18:41

Default images

Žrtve su bile zaposlene u jordanskoj banci koja radi na toj teritoriji pod kontrolom islamističkog Hamasa, naveli su isti izvori. Izraelska armija (IDF) je potvrdila udar ali tvrdi da je gađala palestinske ekstremiste koji su krenuli u minobacački napad na Izrael.

Vazdušni udar usledio je dan nakon sličnog napada u petak, u kome su ubijena dva pripadnika Islamskog džihada, a treći ranjen u centralnom delu pojasa Gaze.

Izraelska vojska često napada to područje iz vazduha i izvodi kopnene operacije kako bi zaustavila skoro svakodnevne raketne i minobacačke napade na jug Izraela.

Gradonačelnik pograničnog izraelskog grada Sderota Eli Mojal izrazio je spremnost, u intervjuu za britanski Gardijan, da pregovara s Hamasom kako bi ti napadi prestali.

U njima je tokom prošle godine ubijeno dvoje Izraelaca, dok je na palestinskoj strani bilo 300 poginulih, među njima desetine civila.

"Za mene lično to je najvažnija stvar u životu i ja bih za to sve uradio. Spreman sam da pregvoram s đavolom", rekao je Mojal, član konzervativnog Likuda, istakavši da nevini ljudi ginu na obe strane.

Izrael Hamas smatra terorističkom organizacijom i ne pregovora s hamasovcima, već čini sve da ih što više izoluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: