Studenti protestovali u Mitrovici

U severnoj Mitrovici tokom pre podneva protesti, ali bez incidenata. U gradu pojačano prisustvo policije i Kfora.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2008.

16:47

Default images

Studentima su se u velikom broju pridružili i građani severnog Kosova, ali i stotinak književnika koji su danas u Kosovskoj Mitrovici održali vanrednu protestnu Skupštine Uduženja književnika Srbije i Društva književnika Kosova i Metohije. Jedina tačka dnevnog reda Skupštine bila je Kosovo i Metohija u Srbiji.



Učesnici današnjeg protesta položili su cveće na spomenik Grigoriju Stefanoviću, čime su uputili zahvalnost ruskom narodu što podržava Srbe sa Kosova.

Na Trgu braće Milić, u blizini glavnog mosta na Ibru, književnici centralne Srbije, Rusije, Rumunije i Grčke govorili su stihove koji su imali jasnu poruku, a to je da nikada neće ostaviti srpski narod na Kosovu.

Zapaljen auto policajca Srbina

Automobil pripadnika Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti zapaljen je danas u Brezovici, u blizini hotela "Narcis", rekli su zvaničnici KPS, prenose mediji u Prištini.

Portparol KPS za tu regiju Behdzet Krasnići naveo je da se incident dogodio u jutranjim satima, a da su jedinice policijske stanice u Štrpcu potvrdile da je automobil tipa "Reno Eskejp" potpuno izgoreo.

"Automobil je bio parkiran u dvorištu pripadnika KPS", rekao je Krasnići koji nije naveo ime vlasnika automobila, niti motiv incidenta.

KPS za regiju Mitrovice saopštila je sinoć da je u Ulici Filipa Višnjića u severnom delu Mitrovice bilo pucnjave vatrenim oružjem.

Kosovska policija je takođe javila da su se danas oko 9 sati, bivši radnici suda u Mitrovici okupili ispred suda tražeći da se vrate na radna mesta.

Incidenata tokom okupljanja nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: