"Da se potvrdi Rezolucija 1244"

SAD bi trebalo da zatraže sednicu Saveta bezbednosti na kojoj bi se potvrdila Rezolucija 1244, smatra savetnik premijera Srbije.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2008.

15:54

Default images

Branislav Ristivojević je ocenio danas da bi jedino rešenje za smirivanje i stabilizaciju regiona bilo da Sjedinjene Američke Države, koje su proizvele krizu na Balkanu, iniciraju hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, na kojoj bi bilo ponovo potvrđeno puno važenje Rezolucije 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Pošto Amerika stoji iza najgrubljeg kršenja Povelje Ujedinjenih nacija i Rezolucije 1244, jedino pravo rešenje je da SAD iniciraju da se kroz odluku Saveta bezbednosti i stavljanja van snage svih protivpravnih akata omogući ponovno uspostavljanje principa međunarodnog prava na Balkanu, rekao je Ristivojević Tanjugu.

"Ukoliko Amerika ostane pri sadašnjem stavu da lažna država Kosovo postoji i ostane pri stavu da na Balkanu ne važi Povelja UN i međunarodno pravo, onda sva dalja odgovornost pada na SAD," ukazao je Ristivojević.

On je zaključio da, nastavkom politike sile, Amerika ugrožava mir i stabilnost regiona i celog svetskog poretka.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardzić još sinoć je, reagujući na izjavu američke državne sekretarke, poručio da "Vlada Srbije neće prestati da proziva SAD za odgovornost što su prekršile međunaradno pravo i na jedan nasilan način otcepili deo teritorije Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: