Srušio američki bombarder B-2

Američki bombarder B-2 srušio se prilikom poletanja u vazduhoplovnoj bazi Anderson na ostrvu Guam u Tihom okeanu.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.02.2008.

14:22

Default images

Dvojica pilota su se spasili katapultiranjem, saopštila je u petak uveče po lokalnom vremenu američka vojska. Prema saopštenju američkih vazduhoplovnih snaga, piloti se nalaze na pregledu u bolnici i u dobrom su stanju, prenele su agencije.

Predstavnica američke vojske nije iznela detalje vezane za misiju bombardera u Guamu. Letelica tog tipa koja košta skoro 1,2 milijarde, stacionirana je inače u vazduhoplovnoj bazi Vajtmen u Misuriju.

Bombarderi B-2 važe za "nevidljive" pošto većina radara ne može da ih otkrije. Domet tih aviona je 11.000 kilometara bez dopune goriva. Bombarderi B-2 korišćeni su u misijama u Avganistanu, Iraku i Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: