Utvrđen identitet nastradalog

Nakon urađene DNK analize utvrđeno da je u prostorijama američke ambasade u četvrtak izgoreo Zoran Vujović (21) iz Novog Sada.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 23.02.2008.

13:16

Default images

"Sud je zvanično obavešten da je, nakon DNK analize, nesporno utvrđen identitet osobe čije je telo izgorelo u prostorijama ambasade SAD. Reč je o Zoranu Vujoviću iz Novog Sada", izjavila je portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Telo Vujovića pronađeno je na prvom spratu u hodniku ambasade, u koju su demonstranti upali i zapalili je, u neredima koji su usledili nakon mirnih demonstracija koje su održane u centru Beograda.

Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Beogradu obavio je uviđaj u ambasadi, dok je obdukciju i druge neophodne analize obavila komisija lekara sa Vojno-medicinske akademije, po naredbi istražnog sudije.

Posle obdukcije, koja je trajala skoro 12 časova, u petak nije mogao biti utvrđen identitet, jer je telo izgorelo potpuno, čak i kosti ruku i nogu.

Kako piše Blic, Vujović je bio student menadžmenta, a njegove posmrtne ostatke identifikao je, na osnovu ličnih stvari, njegov otac Milan Vujović.

Zoran je, kako saznaje list, na miting otišao sa društvom i godinu dana mlađim bratom Lazarom, studentom mašinstva.

Prema izjavi njihovog rođaka, otac Milan i majka Ljiljana Vujović, kasno preksinoć su policiji njegov nestanak, pošto se Zoran nije vratio sa protesta iz Beograda, niti se javljao na telefonske pozive.

Juče od ranog jutra Milan je uz dozvolu policiske uprave, obišao beogradski zatvor i dok je tražeći sina obilazio jedan od policiskih pritvora stigao mu je poziv od sudskih istražitelja da dođe na patologiju Vojnomedicinske akademije, gde je rađena obdukcija ugljenisanog tela iz američke ambasade.

"Imao je šta da vidi, ugljenisano telo svog starijeg sina. Prepoznao ga je po zlatnom lančiću i metalnoj kopči sa kaiša", rekao je za Blic Milanov rođak.

Porodica Vujović se u Novi Sad doselila iz Čaglavice kod Prištine jula 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: