Svetski mediji o neredima

Za razliku od juče, danas su sinoćna dešavanja u Beogradu već druga vest u svetskim medijima.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

16:40

Default images

Dok je veliki mirni protest protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i priznavanja te nezavisnosti od nekih država juče još i bio u vestima svetskih stanica i posle napada na diplomatska predstavništva i sukoba agresivnih grupa demonstranata, danas ga je sinoćne nasilje skoro potpuno potisnulo.

Bi-Bi-Si se u podnevnim vestima uglavnom fokusira na štetu koja je učinjena, kao navodi njihov novinar, gradu, državi i srpskim interesima.

Ta svetska mreža daje pregled sinoćnih događanja i osudu međunarodnih faktora.

U izveštaju se objašnjava da policije nije bilo ispred američke amabasade, koja je najviše oštećena.

Prilog ruske državne televizije skoro se u potpunosti poklapa.

"Beograd liže rane posle nasilnih incidenata“, kaže ruski dopisnik.

I on kao i dopisnik Bi-Bi-Sija naglašava da policije nije bilo da zaštiti ambasade, ali da je kasnije reagovala.

Kanal navodi da je među prvima incidente osudio zvaničnik Stejt dipartmenta Šon Mekormak, prema čijem mišljenju su za nerede odgovorne vlasti koje nisu uspele da zaštite diplomatska predstavništva.

Si-En-En, koji se juče živo uključivao, danas je potpuno potisnuo vesti iz Beograda jer je na red došao duel predsedničkih kandidata Demokratske partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: