Završeni protesti u Banjaluci

Protesti srednjoškolaca u Banjaluci završeni su nakon što policija nije dopustila demonstrantima da prođu prema zgradi Vlade RS.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.02.2008.

14:53

Default images

Preko puta Vlade nalaze se nemački i francuski konzulat. Stotinak mladih ljudi prethodno je uspelo je da se probije do zgrade američkog konzulata u Banjaluci, kog su zasuli kamenicama, posle čega je policija ispalila suzavac. Nekoliko stotina mladih, predvođeni navijačima fudbalskog kluba Borac, okupilo se u znak protesta povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Demonstranti su u Gospodskoj ulici u Banjaluci razbili staklo na jednoj od zlatara, a u starom zanatskom centru kamenicama su gađali jednu od buregdžinica.

Specijalna policija uhvatila je nekoliko mladića u starom zanatskom centru.

Kako se saznaje, tokom današnjih nereda povređeno je nekoliko policajaca i demonstranata.

Portparolka Doma zdravlja u Banjaluci Dušica Stanković izjavila je da su se u hitnu pomoć u Banjaluci javila tri povređena policajca.

Ona je precizirala da su dva policajca pogođena kamenom u glavu, dok je trećem povređena šaka i svi su prebačeni na Hiruršku kliniku.

Povređeno je i nekoliko demonstranata, a nekoliko ih je i privedeno, mada policija još nije zvanično saopštila broj uhapšenih.
(FoNet)
Tokom protesta skandirano je "Kosovo je srce Srbije" i nošene su srpske zastave.

U Banjaluci su tokom celog dana pojačane mere bezbednosti oko konzularnih predstavništava zapadnih zemalja i Vlade RS, u kojoj su se danas sa premijerom RS Miloradom Dodikom sastali nemački i britanski ambasadori Mihail Šmnuk i Metju Rajkroft.

Trebinje: Protest bez incidenata

Nekoliko stotina stanovnika Trebinja, većinom srednjoškolaca i studenata, protestovalo je danas zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Učesnici protesta u hercegovačkom gradu, na kojem nije zabeležen ni najmanji incident, uzvikivali su "Kosovo je Srbija" i "Kosovo je srce Srbije".

Protest je počeo na centralnom gradskom trgu, a tokom šetnje glavnim gradskim ulicama, mladim Trebinjcima pridružio se veći broj stanovnika tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: