Dve eksplozije u Puli

Dve eksplozije potresle su rano jutros Pulu kada su uništena dva kombija u vlasništvu pulskog pekara Čenaja Rize.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 21.02.2008.

14:21

Default images

Dva dostavna automobila u vlasništvu pekara albanske nacionalnosti u Puli, sinoć su potpuno uništena u jakim eksplozijama, u kojima nema povređenih, saopštila je pulska policija. Informacija o eksplozijama primljena je jutros oko četiri sata, a prema neslužbenim podacima, dve detonacije odjeknule su u razmaku od nekoliko minuta, javio je Regional ekspres.

Policajci na mestu događaja nisu dozvolili pristup pekari, niti su hteli da daju bilo kakve informacije o eksplozijama, ali stanovnici u okolini, uznemireni i šokirani eksplozijama, kažu kako se najverovatnije radilo o napadu na imovinu čiji je vlasnik Albanac.

Deo medija preneo je i neslužbenu informaciju, prema kojoj je nećak jednog od oštećenih vlasnika automobila na svoj mobilni telefon, tokom jutra, dobio dve preteće SMS poruke u kojima se, navodno, kao povod za podmetanje eksploziva navodi proglašenje nezavisnosti Kosova.

Predsedništvo Saveta albanske nacionalne manjine i Zajednice Albanaca Istarske županije danas je saopštilo da najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin.

Kopredsednik albanske nacionalne zajednice u Istri i predsednik saveta albanske nacionalne manjine Idriz Sulejmani na današnjoj je vanrednoj konferenciji za novinare u Puli rekao da zajednica veruje da napadi imaju isključivo političku pozadinu.

Takođe je kazao da veruje da je ipak reč o sporadičnom slučaju koji će rešiti institucije pravne države, kao i da će počinioci biti privedeni pravdi.

Idriz Sulejmani, ujedno, smatra da je pozadina ovog napada proglašenje nezavisnosti Kosova, ali nije želeo da odgovori na pitanje ko bi mogao da stoji iza ovih napada na članove njihovih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: