Jovanović: Nesposobnost Srbije

Čedomir Jovanović smatra da je proglašenje nezavisnosti Kosova "dokaz nesposobnosti srpske države da integriše kosovsko društvo".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.02.2008.

17:51

Default images

Lider Liberalno-demokratske partije je u izjavi Tanjugu naveo da jedino istorijski dogovor Srbije sa kosovskim Albancima može biti u funkciji evropske budućnosti i Srbije i Kosova i svih građana regiona.

Jovanović je podsetio da se ta stranka već tri godine zalaže za rešenje kosmetskog problema kroz istorijski dijalog i da je zato jasno da ni danas ne može da sledi jednostranu politiku, bez obzira da li dolazi iz zvaničnog Beograda ili iz Prištine.

"Jednostranim potezima problem neće biti konačno rešen, a Kosovo će i dalje ostati paravan za antievropsku orijentaciju Srbije, odnosno onu politiku koja je najodgovornija za katastrofu našeg naroda, raspad zemlje i agoniju koja će se nastaviti", ocenio je Jovanović.

Prema njegovim recicma, namera Vlade Srbije da nastavi sa postavljanjem prepreka evropskoj budućnosti zemlje vidi se najasnije iz stava prema misiji EU koji je, kako je ocenio, u suštini negativan stav prema evropskoj budućnosti Srbije.

"Ipak, u ovom trenutku svi treba da misle samo na ljude koji žive na Kosovu i u Srbiji, jer to je suštinska odgovornost za sve nas u vremenu koje dolazi, pošto te odgovornosti nije bilo u prošlosti", rekao je Jovanović Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: