Prelaze kontrolišu UNMIK i KFOR

Dva prelaza na severu Kosova ostaju u nadležnosti UNMIK-a i Kfora, piše "Koha ditore". Rezervisti iz Kuršumlije kod Merdara.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.02.2008.

11:43

Default images

"Kosovska policijska služba, iako je počela implimentaciju plana 'Status', neće biti prisutna na ovim graničnim prelazima, koji su poznati kao Gejt 1 i Gejt 31", rekao je general major KPS-a Behar Selimi.

On je rekao da je KPS zajedno sa Kforom i UNMIK policijom prisutan na svim ostalim graničnim prelazima Kosova.

Selimi je rekao da pretnje Garde "Car Lazara" da će zatvoriti granice ne predstavljaju razlog za uznemirenje.

"Na nas ne utiču odluke drugih. Ako odluku donosi vlada Srbije, onda ćemo mi odlučiti da li ćemo ostaviti otvorene ili ćemo zatvoriti granice", rekao je Selimi.

Merdare: Kordon KPS-a zaustavio rezerviste

Nekoliko stotina vojnih rezervista obučenih u vojne uniforme prešlo je danas administrativnu liniju sa Kosovom na prelazu Merdare, ali ih je kordon Kosovske policijske službe sprečio da idu dalje.

Pre ulaska na teritoriju Kosova, rezerviste je neuspešno pokušala da spreči policija Srbije.

Oko 1.000 rezervista se ranije danas okupilo u Kuršumliji, povodom najavljenog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: