Novi Sad: Požar u kafiću, 7 mrtvih

Sedam osoba je izgubilo život, a tri teže povređene u požaru koji je izbio u kafiću "Laundž". Uhapšena dvojica osumnjičenih.

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2008.

05:57

Default images

Kako je rekao načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić za B92, požar je lokalizovan a troje povređenih je smešteno u bolnicu i u teškom su stanju. Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić kazala je da je uviđaj u toku i da će u toku dana biti poznati uzroci požara. Odlukom Gradskog veća u Novom Sadu je proglašena trodnevna žalost.

"Jutros oko 2 sata izbio je požar u kafiću 'Laundž' u Zmaj Jovinoj broj 10 u Novom Sadu. Dojava o požaru je primljena u 2.05. Pripadnici vatrogasne brigade Novi Sad izašli su za minut i 30 sekundi na lice mesta. Akcija lokalizovanja i gašenja je trajala oko 40 minuta", rekao je Marić.

"Za sada možemo da kažemo da je život izgubilo sedam osoba, da je troje teško povređeno i da su medicinski zbrinuti u bolnici u Novom Sadu. Ono što sigurno možemo da tvrdimo je da ovakva tragedija nije zabeležena poslednjih nekoliko godina. Istraga će utvrditi pravi uzrok požara. Očekujemo da se sa uviđajem počne već u toku prepodneva", rekao je Marić za B92.

Dežurni lekar Kliničkog centra Vojvodine Sava Đermanov je izjavio agenciji Beta da su troje povređenih zadobili veoma ozbiljne povrede, a da je jedan od njih "u neposrednoj životnoj opasnosti".

Kako javlja izveštač B92, kafić se nalazi u samom centru Novog Sada u jednom od pasaža kod Zmaj Jovine ulice, pasaž je zatvoren sa obe strane jer su postavljene policijske trake.



Istražni organi su na teren izašli danas oko deset sati prepodne, ali uzrok požara kao i identitet poginulih još nisu poznati, a neizvesno je i kada će biti novih informacija tim povodom.

Kako nezvanično saznaje B92, požar je u potpunosti uništio prostor u kom se nalazio kafić, što istražiteljima dodatno otežava posao.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnice Maje Gojković, odluka o trodnevnoj žalosti doneta je na vanrednoj sednici Gradskog veća i primenjivaće se od ponedeljka 18. februara.

Radio 021: Uhapšena dvojica

Policija je privela dve osobe zbog sumnje da su podmetnule požar u kafeu Laundž, u kojem je noćas poginulo sedam osoba, a tri su zadobile povrede opasne po život.

Kako je saopštila policija, određen je pritvor Milošu M. (1987) iz Novog Sada, osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti i Bojanu K. (1986), osumnjičenom za pomoć posle izvršenog krivičnog dela.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji.

Identifikacija ugljenisanih tela očekuje se večeras, a imena nastradalih tokom sutrašnjeg dana.

Tela sedam žrtava požara u kafeu u Zmaj Jovinoj 10 odneta su popodne sa mesta tragedije.

Kako nezvanično saznaje Radio 021, policija je pronašla jednu nagorelu ličnu kartu, a sa jedne od žrtava će biti moguće uzeti otisak prsta.

Troje povređenih smešteno je u Klinički centar Vojvodine, a u najtežem stanju je dvadesetogodišnji Vlada D. i lekari se bore za njegov život.

Teško su povređeni i Aleksandar A. (25) i Maja M. (21).

Kostreš obišao mesto požara

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Bojan Kostreš obišao je mesto požara i na licu mesta razgovarao sa istražnim sudijom i pripadnicima policije koji vrše uviđaj o ovom tragičnom događaju, koji su ga informisali o toku istrage koja treba da utvrdi uzrok ovog požara.

"Veoma je ozbiljno i zabrinjavajuće to što se u Novom Sadu, u veoma kratkom periodu, dogodila dva velika požara sa tragičnim ishodom. Noćašnji požar, u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi a više njih je povređeno, je velika tragedija za njihove porodice, ali i za grad Novi Sad i celu Vojvodinu", kazao je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: