Otpor: Država da goni Miloševića

Požarevački narodni pokret Otpor traži da se Marku Miloševiću sudi u Požarevcu po optužnici državnog tužioca.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2008.

17:11

Default images

U današnjem saopštenju te organizacije zahteva se i da se Marku Miloševiću ne sudi po privatnoj tužbi članova Otpora pretučenih 2000. godine. Suđenje Marku Miloševiću za nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i učešće u tuči počelo je 8. februara, a u tužbi je označen kao organizator, nalogodovac i učesnik prebijanja trojice pripadnika Otpora ispred kafea "Pasaž" 2. maja 2000. godine.

Koordinator Otpora Momčilo Veljković podsetio je danas na konferenciji za novinare da je opštinski tužilac u Požarevcu odbio da preuzme gonjenje Marka Miloševića pored novih dokaza, izjava svedoka i očevidaca o učešću u tom incidentu.

Veljković je naveo i da je pre tri godine ukinuta optužnica protiv Marka Miloševića za slučaj "motorna testera".

"Zamenik Okružnog tužioca Dmitar Krstev je po preporuci tadašnjeg ministra pravde Zorana Stojkovića i republičkog tužioca odustao od gonjenja i ukinuo optužnicu Marku Miloševiću, kojom je bio optužen za delo prinude u slučaju 'motorna testera'.

Otpor traži da po principu subordinacije, ministar pravde Dušan Petrović naredi opštinskom tužiocu da preuzme gonjenje Marka Miloševića, navodi se u saopštenju te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: