Završeni iskazi optuženih

Pred Specijalnim sudom danas je završeno izjašnjavanje o optužnici optuženih za šverc više od 30 kilograma heroina i kokaina.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2008.

17:03

Default images

Na suđenju su prikazane fotografije koje je policija snimila prilikom hapšenja grupe u kući prvooptuženog Darka Ercega u beogradskom naselju Zvezdara, na kojima se vide paketi droge, vage, presa, zaštitne maske, kao i Ercegovi automobili "audi A6" i džip "bmw".

Optuženi Boban Tasić, koji je na jučerašnjem suđenju priznao krivicu i kao organizatora grupe označio Ercega, ostao je pri svom iskazu prilikom današenjeg suočenja sa ostalim optuženima.

Tasić je rekao da je Ercegu godinu dana pomagao da pakuje drogu u automobilske akumulatore radi daljeg transporta u inostranstvo i da su
Ercegove sestra i devojka, optužene Dejana Erceg i Milica Grubić, povraćale prilikom razblaživanja heroina u podrumu kuće prvooptuženog jer "nisu mogle da izdrže taj otrov".

"Lažeš, Tasiću", rekao je Erceg i ponovio navode iz svoje odbrane da je droga bila Tasićeva, kome je pomagao u pakovanju heroina, a Tasić mu je uzvratio da "ne laže", rekavši kako mu je Erceg pričao da su drogu pakovali i optuženi brat i sestra Hikmet Hajrović i Zehnira Hajrović.

Dodao je kako mu je Erceg pričao da je Hikmet Hajrović nabavljao heroin na Kosovu.

Tasić je prilikom suočenja sa optuženim Bojanom Milkovićem rekao da je kod Malog Požarevca čekao Milkovića, koji je dovozio prepravljene akumulatore u koje su stavljali drogu.

"Ja tebe sada prvi put vidim. Tasić govori gnusne laži o meni. Lažeš, uništio si tri porodice", rekao je Milković Tasiću.

Tasić je ostao pri svom iskazu i prilikom veoma burnog suočenja sa optuženim Hikmetom Hajrovićem, koji ga je na početku pitao "da li mu je ikada pružio ruku".

"Kako smo menjali 'golfove' ako se ne poznajemo", uzvratio mu je Tasić, a Hajrović ga je pitao da li su njih dvojica ikada "radili sa drogom", na šta je Tasić odgovorio da nisu, a da je o umešanosti Hajrovića čuo od Ercega.

"Kako te, bre, sramota nije, lažovčino jedna? Ko te plaća da lažeš", uzviknuo je Hajrović, a Tasić je ponovio da je Hajrović "radio sa drogom".

Predsednik sudskog veća Vladimir Vučinić zatim je prekinuo suočenje i izrekao opomenu Hajroviću.

Optužena Zehnira Hajrović rekla je Tasiću da pruži neki dokaz za njenu umešanost u šverc droge, a Tasić joj je rekao da mu je Erceg pričao kako "duže rade".

"Darko (Erceg) mi je rekao da dobro izgledaš, da si dobra riba...", rekao je Tasić optuženoj, bivšoj mis Sandžaka, koja ga je prekinula, rekavši da je to njena stvar, a Tasić je nastavio kako mu je Erceg pričao da su drogu iznosili iz njenog stana u Novom Pazaru.

"Lažeš, život si mi upropastio, moj brat zbog tebe leži nevin u zatvoru. Zbog tebe sam dobila neizlečivu bolest", rekla je Tasiću Zehnira Hajrović.

Tasić je optuženu Dejanu Erceg pitao koliko je puta povraćala tokom razblaživanja heroina, na šta mu je ona uzvratila da laže, a on je nastavio da su ona i Milica Grubić povraćale "bar deset puta".

Najburnije suočenje odigralo se između Tasića i Milice Grubić, koju je takođe pitao koliko je puta povraćala.

"Kako te nije sramota? Reci sada istinu, zašto me zoveš, kunem ti se životom, budeš li me zvao, budeš li mi pretio... Zašto da svi trunemo u zatvoru?... Da me čuva cela policija, ne bih bila sa tobom", rekla je Milica Grubić povišenim tonom Tasiću.

"Nisi dovoljno dobra riba da bih bio sa tobom", rekao je Tasić Milici Grubić, a ona je zatim počela da udara rukom o sto i nepovezano govori povišenim tonom na ivici plača, nakon čega je sudija Vučinić prekinuo suočenje.

Tasić je na pitanje sudije Vučinića odgovorio da nije telefonom zvao Milicu Grubić, ali da je njemu pretio otac optuženih Hajrovića, koji ga je zvao mobilnim telefonom iz zatvora u Nišu, gde izdržava kaznu, i zapretio mu da promeni iskaz "ako hoće da živi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: