Dogovoreno o oslobađanju novinara

Sa otmičarima je postignut dogovor da se oslobode dva novinara američke mreže Si-Bi-Es, saopšteno je danas u Iraku.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2008.

14:23

Default images

Njihov nestanak prijavljen je pre dva dana u južnom iračkom gradu Basri, a informaciju o postignutom dogovoru potvrdio je Haret al Atari, šef kancelarije šiitskog verskog lidera Moktade al Sadra u tom gradu."Vodili smo razgovore sa otmičarima za njihovo oslobađanje. Oni će biti pušteni", rekao je Al Atari, ali nije naveo kada će se to dogoditi, prenela je agencija Rojters.

U saopštenju radiotelevizijske mreže Si-Bi-Es od pre dva dana navedeno je da su dva njihova novinara nestala.

Njihov identitet nije saopšten, ali je agencija DPA juče prenela da je iračka policija u Basri potvrdila da je reč o muškarcima, britanskom reporteru i njegovom prevodiocu Iračaninu koji su radili za Si-Bi-Es Njuz.

Irak je, prema podacima organizacije Reporteri bez granica, najopasnija zemlja za novinare, u kojoj je prošle godine ubijeno 47 novinara i devet ljudi zaposlenih u medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: