"Fudbalska mafija": Negiranje mita

Fudbalski sudija Mihajlo Jeknić negirao da je 3.000 evra, koji su pronađeni kod njega, dobio od Ratka Butorovića kao mito.

Izvor: Beta

Utorak, 12.02.2008.

20:37

Default images

Jeknić, koji se do sada branio ćutanjem, rekao je na saslušanju kod istražnog sudije Ankice Kurjački da je taj novac pozajmio od predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića zbog zdravstvenih problema i neophodne operacije bolesnog ramena. Na ranijem saslušanju takvu izjavu istražnom sudiji dao je i Butorović, dva dana posle hapšenja.

Sudija Ankica Kurjački saslušala je i predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Bogoljuba Stepanovića, kao i Gorana Milanovića delegata na spornoj utakmici Mladost Lučani - Vojvodina, koja je završena 0:1.

Stepanović je rekao da je komisija FSS odmah posle te utakmice konstatovala da Jeknić nije dosudio penal za Mladost, ali je dodao da smatra da Jeknić nije namerno učinio taj propust.

S druge strane, delegat Milanović naveo je da je Jeknić na tom meču napravio dvostruki propust, jer nije dosudio dva penala u korist domaćeg tima.

Sudija Ankica Kurjački saslušaće preostale svedoke 26. februara.

Ratko Butorović, funkcioner Vojvodine Milan Čabrić i fudbalske sudije Mihajlo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić, uhapšeni su 29. januara zbog osnovane sumnje da su "namestili" utakmicu Mladost Lučani - Vojvodina krajem prošle godine.

Istražni sudija Ankica Kurjački donela je rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih i rešenje o njihovom zadržavanju u pritvoru, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Butorović, Čabrić, Kovačić i Kašanski nisu priznali delo za koje su osumnjičeni.

Drašković uputio otvoreno pismo podrške Džajiću

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković uputio je pismo podrške legendi srpskog fudbala Draganu Džajiću koji se nalazi u istražnom pritvoru pod smnjom da je učestvovao u nedozvoljenim transferima igrača Crvene zvezde.

"U Srbiji tapaciranoj izbornim parolama da ćemo osvojiti Evropu, odveli su u zatvor Tebe koji si našu 'Zvezdu', a time i Srbiju, bio popeo na postolje šampiona Evrope i sveta", naveo je lider SPO u otvorenom pismu koje u sutrašnjem broju objavljuje beogradski dnevnik "Politika".

Drašković smatra da protiv Džajića nema dokaza da je "mafijaš" i "član zločinačkog udruženja", a naveo je da u zatvoru sedi po "komandnoj odgovornosti."

Uz tvrdnje da su Džajićevi tužioci oni koji su razvukli i rasprodali u bescenje "svu Sbiju", Drašković je u pismu naveo da tako "kriminalci hoće da budu i borci protiv kriminala".

"Preko Tebe, moralno osramoćenog, hoće novi Marko, sin novog Tate, da za sitniš kupi našu 'Zvezdu', a Tvoj zločin je u tome što si rekao da si protiv. Bar 'Zvezda' i 'Partizan' moraju biti državni klubovi. Ni Španci nisu dozvolili da tamo neki Marko kupi 'Real'. Eto, Džajo, zašto si u zatvoru", napisao je Drašković.

"Onim lisicama oni su ulisičili sebe, a Tebi su one još jedna medalja (...). Bobiju Čarltonu, a bio si bolji od njega, britanska kraljica dodelila je titulu 'ser'. Tu titulu, Džajo, danas dodeljuju Tebi tvoji tamničari", naveo je lider opozicionog SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: