Protesti ispred Vlade 1. maja

Ljubinko Orbović najavio je sindikalni protest u Beogradu za 1. maj, sa zahtevima za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

15:37

Default images

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubinko Orbović izjavio je danas da će u organizaciji tog sindikata 1. maja u Beogradu biti održan sindikalni protest sa zahtevima upućenim Vladi Srbije da se poboljša materijalni položaj zaposlenih.

Orbović je u Jagodini, gde je prisustvovao sednici OV Saveza samostalnih sindikata, rekao da će, posle okupljanja na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, nezadovoljni radnici, penzioneri i nezaposleni krenuti u protestnu šetnju do Vlade Srbije.

Oni će Vladi ispostaviti zahteve da zaustavi dalji pad standarda u zemlji kao posledicu vrtoglavog rasta cena, poboljša materijalni položaj penzionera promenom sadašnjeg načina usklađivanja penzija, otvori nova radna mesta i omogući socijalni dijalog sa zaposlenima, kao i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Prema rečima Orbovića, ukoliko se Vlada Srbije ogluši o radničke zahteve, uslediće protesti u gradovima širom Srbije.

On je naveo i da je sindikat imao nameru da ranije organizuje radničke proteste, ali je zbog ugroženosti teritorijalnog integriteta Srbije na Kosovu i Metohiji, odlučeno da se protestima sačeka i da se oni održe 1. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: