Tužilaštvo obavešteno o azilu

Specijalno tužilaštvo je dobilo obaveštenje da su Mirjana Marković i Marko Milošević dobili azil u Rusiji.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

14:22

Default images

Specijalno tužilaštvo juče je dobilo obaveštenje da su supruga i sin bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Mirjana i Marko, dobili azil u Rusiji, kaže specijalni tužilac Miljko Radisavljević. On kaže da Tužilaštvo neće odustajati od toga da ih goni, ukoliko bude imalo dovoljno dokaza.

Specijalni tužilac je prisustvovao skupu "Borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji - od postojećeg zakonodavstva do sveobuhvatnog predloga reforme".

Specijalno tužilaštvo su o azilu obavestili iz Ministarstva pravde Srbije.

Ministar pravde Dušan Petrović danas se sastaje sa svojim kolegom u Rusiji i očekuje da jedna od tema bude i azil Rusije ženi i sinu Slobodana Miloševića.

Mirjana Marković i Marko Milošević nedostupni su našem prevosuđu jer im je država Rusija dala azil kao progonjenim osobama.

Podsetimo, njih u Srbiji traže sudovi i zbog organizovanog kriminala.

Ubistvo Ćuruvije: Nastavak istrage

Odgovarajući na novinarska pitanja, Radisavljević je najavio nove korake i u istrazi o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Istražni sudija je prošle godine, po zahtevu Tužilaštva, sprovodio istražne radnje, odnosno saslušavao svedoke.

"Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu naložio je da se sprovedu još neke istražne radnje. Tužilaštvo policiji uputilo zahtev za prikupljanje određenih informacija i dokaza, kako bi se, eventualno, utvrdio identitet počinioca ubistva novinara Slavka Ćuruvije", rekao je Radisavljević.

"Fudbalska mafija" još nije preuzeta

Specijalno tužilaštvo, za sada, nema dokaze da su hapšenja fudbalskih funkcionera u Novom Sadu i Beogradu povezana, pa ni da se radi o organizovanom kriminalu.

Ukoliko istrage i nalazi policije pokažu da je po sredi organizovana grupa, Specijalno tužilaštvo će preuzeti slučaj.

"Informacije kojima do sada raspolažemo ne daju nam pravo da uđemo u taj postupak. To ne znači da će se postupci završiti u okružnim sudovima u Beogardu ili Novom Sadu", kaže specijalni tužilac Radisavljević.

Podsetimo, policija je 29. januara uhapsila predsednika Fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada Ratka Butorovića, direktora Sportskog centra "Vojvodina" i trojicu fudbalskih sudija, zbog sumnje da su nameštali rezultate utakmica.

Uhapšeni su i funkcioneri Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković 5. februara, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj pri transferu fudbalera Gorana Drulića u špansku Saragosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: