Sveštenik sekirom na vernike

U selu Šilopaj, sveštenik Vlastimir Zlatić, na Svetog Savu, potegao je sekiru na vernike posle tuče u kojoj je i sam učestvovao.

Izvor: Beta

Nedelja, 03.02.2008.

12:51

Default images

Kako danas pričaju meštani čitave parohije, sve se odigralo na proslavi Savindana, u parohijskom domu, o čemu postoje prijave u policiji u Gornjem Milanovcu. Po priči sveštenika, na njega je "iz čista mira" nasrnuo Dragan Bojović (45) iz sela Mutanj kada ga je gurnuo, a zatim udarao nogama po telu, o čemu poseduje lekarska uverenja.

"Ljudi su se veselili i bilo je nekoliko razbijenih čaša, a pop je nešto gunđao i "iz čista mira" uneo mi se u lice i polio me crnim vinom, kada sam ga gurnuo i udario nogom u njegovu nogu, posle čega je on mene raspalio pesnicom iznad levog oka", rekao je Bojović, pokazujući posekotinu.

Tada su se umešali ostali gosti sveštenik je izašao, ali posle nekoliko trenutaka vratio se sa sekirom, ali su vernici sprečili da dođe do većeg incidenta.

"To je prevršilo svaku meru i sada je puklo nezadovoljstvo radom i njegovim ponašanjem, jer je sklon tučama i potezanjem pištolja a za opelo naplaćuje sto evra", kazao je predsednik mesne zajednice Bogdan Likić.

On je istakao da se stalno pokreće akcija da se prepokrije crkva, ali sveštenik neće da se anagžuje već "samo traži pare i nikako izveštaj da podnese, a opština je uplatila 200.000 dinara i tih para nigde nema".

Rajo Jakovljević iz Mutnja, rekao je da je "pop kauboj" i nabraja desetak meštana sa kojima se sve tukao, "od poštara do izbeglica, a sa pola parohije ne govori".

U selima Šilopaj, Davidovbica, Kriva Reka, Cerova i Mutanj pokrenuta je akcija na prikupljanju peticije za premeštaj sveštenika a priprema se i posebna delegacija koja će o svemu upoznati Žičkog vladiku Hrizostoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: